Wandelboekje Psalmen2Go -  Wandelen met de Schepper

Wandelen, we doen het graag. Alleen of samen,  met een vriend(-in) of als gezin. Heerlijk buiten, de natuur in; Verwonderd raken in de natuur, Gods schepping. Het doet ons goed om in beweging te zijn.

Ook in het dagelijks leven zijn we veelvuldig in beweging. We vullen ons leven met werk, gezin, relaxtijd, strijd…..Omstandigheden veranderen steeds, we genieten maar worden ook getroffen door ziekte en pijn. Ons hart voert een vaak stille strijd.  We verlangen wel  naar ‘even op adem komen, maar doe je dat? Hoe vind je samen met God de rust en het herstel dat je nodig hebt.

Gods weg is volmaakt, het woord van de Heer is zuiver, een Schild is Hij voor allen die bij Hem schuilen (Psalm 18:31)

Wandelboekje Psalmen2Go
Wandelboekje gaat makkelijk mee in de rugtas

Wandelboekje

Het wandelboekje Psalmen2Go biedt 15 Psalmen voor onderweg. Neem ze mee de natuur in, lees ze aan tafel of bij een heerlijk bakje koffie of thee.  Ga even alleen met de schepper op pad of samen als vrienden / vriendinnen (groeigroep) of als gezin. Dit handige boekje nodigt je uit om net als Henoch ‘te wandelen met God’.  Met Hem en/of en met elkaar in gesprek te gaan over hartzaken.  Aan de hand van korte vragen en creatieve schrijfopdrachten ga je stap voor stap van hoofd naar hart naar handen. Kom op adem,  in de natuur, lekker op de bank of samen aan tafel.

Ik hef mijn ogen op naar de bergen, vanwaar komt mijn hulp? Mijn hulp komt van de Heer die hemel en aarde gemaakt heeft (Psalm 121)

TIP:

Zet een mooie route uit van ongeveer 7 km en gebruik de inhoud van het gehele boekje als interactieve beleef- & bezinroute.

Vraag vrijblijvend naar  de mogelijkheden via info@goboom.nl

Marian van der Zwaag is eigenaar van GoBoom – vernieuw, groei & bloei.  Ze ontwikkelt voor scholen, kerken, groepen en organisaties, interactieve beleef & bezinroutes (voor binnen en buiten, thema & visiegericht), voor PO & BSO Outdoor education, kerst, paas -en pinksterprojecten en inspirerend en creatieve workshop.

Psalmen2Go

Psalmen2Go

Neem de tijd om God te ontmoeten in de psalmen. Geniet van zijn schepping en kom op adem.

Met dit wandelboekje ga je vijftien keer op weg met een psalm. Aan de hand van korte vragen en creatieve schrijfopdrachten ga je stap voor stap van hoofd naar hart naar handen.

Kies zelf een mooie wandelroute en denk na over de bijbeltekst en de vragen, samen of alleen.

Marian van der Zwaag is eigenaar van GoBoom – vernieuw, groei & bloei. Ze ontwikkelt interactieve beleef- en bezinroutes voor jong en oud, die de deelnemers een moment van rust en bezinning bieden.

 2GO – Zoek, vind en beschrijf jou weg langs woorden van Hoop en bemoediging

Ga op pad met het wandelboekje. Kies een route waarbij je de natuur kunt ontmoeten.

De eerste 10 minuten zal het een komen en gaan zijn van gedachten. Verwelkom ze en geef jezelf de tijd om je bewust te worden van gedachten. Kijk dan eens om je heen en wordt je bewust van de omgeving. Wat hoor je, zie je, voel je, ruik je…? Word  je bewust van Gods schepping en maak eens een praatje met de schepper, alsof Jezus naast je loopt. Nodig de Heilige geest bewust uit en zet je hart open. Wandel vragend verder, wat ontvangt je hart, waar valt je oog op? Misschien komt er een lied in je op, een tekst in de bijbel, en/of verwonder je je over de lammetjes in de wei,  de knotwilg aan de waterkant, het groene gras, een veelzijdigheid aan bloemen of het vuil aan de waterkant. Wat doet dit met jou? Loop vragen stellend en antwoord zoekend verder… kijk om je heen, verwacht het van de Heer. Geniet van Zijn schepping en breng Hem ook je dank en eer.

Vertel jou verhaal en welke vernieuwing Gods woord jou / jullie schenkt. Ga ‘samen’ in gesprek met behulp van de Psalmen uit wandelboekje Psalmen2Go. En vind hoop en bemoediging.

 

>Wandelen = Even je hoofd leeg maken, in beweging zijn, werken, ontspannen, geïnspireerd raken en de tijd nemen voor een praatje met de schepper

 

>Schrijven = Van hoofd naar hart naar handen. Even van je afschrijven en wegwijs worden in de tijd. Je geloofsgroei ontdekken. Een prachtig proces!

 

>Inspiratie =  Laat je inspireren en vernieuwen door de natuur en Gods Woord. Je denken vernieuwen, je geloof laten groeien en je zijn doen bloeien. Tot eer en vreugde voor God en je naaste.

Recente blogs

RELOAD & REJOICE

Reload & Rejoice

RELOAD Reload, herladen, ik doe het graag door creativiteit en door in de natuur te zijn.  Het ontspant en brengt mij tot rust. En in die

Lees verder »
in goede handen

IN GOEDE HANDEN

IN We zaten er helemaal ‘IN’ na twee jaar van voorbereidingen. Het was een proces van ups en downs maar er ontstond een weg, Gods

Lees verder »
zon

Toekomst vol van Hoop

Terugblik, Vooruit! Tijdens een wandeling in de laatste week van vorig jaar blikte ik terug op 2022, persoonlijk maar ook voor GoBoom. Ik kwam tot

Lees verder »
dans armband

DANSEN in de regen

Woorden die passen bij het jubileumjaar van GoBoom. Een jaar waarin ik het 5- jarig bestaan van GoBoom wilde VIEREN. Bijvoorbeeld door stil te staan

Lees verder »

Wandelen met de Schepper

Wandelen we doen het massaal. Het kan op anderhalve meter afstand en het is veilig in de buitenlucht. We gebruiken het om even de situatie ‘ontvluchten’, even op adem komen maar ook om te genieten van elkaar en de natuur. Wandelen bevordert onze creativiteit, verlaagt het stressgevoel en verhoogt de productiviteit. Lopen in de natuur is de optimale vorm van verrijking, het is heel gezond voor zowel je lichaam als je geest, verteld ook prof. dr. Erik Schreder (Erik Scherder | Waarom is wandelen goed voor je brein?) .

Ook mij heeft wandelen fysiek en geestelijk herstel gebracht. Wandelen is een medicijn voor zowel lichaam als geest. Het kan op anderhalve meter afstand. Het kan met elkaar maar ook alleen. Wandelen in de natuur doet ons verwonderen van de schepping. Het geeft ons nieuwe energie!

Als ik wandel in de natuur dan voel ik me altijd dichtbij God. Hij is immers de schepper van hemel en aarde en al wat in is. Wat een creativiteit! Het verwondert me. Mijn hart maakt een sprongetje maar wordt tegelijk stil van Zijn grootheid. Kijk naar de vogels zegt de bijbel in Matt. 6: 25-34.  Het is God die voor hen zorgt. Zo wil God de vader ook voor jou zorgen. In mijn wandelen praat ik altijd even met ‘van Boven’, met God, de schepper van hemel en aarde. En hij geeft antwoord.

De natuur brengt rust, maar Gods geest spreekt en welt een lied of woord van God op in mijn hart. Het vernieuwt mijn denken. Door het wandelen verlaagt mijn ‘stressgevoel’. Maar door het wandelen met de schepper ontvang ik de vrede in mijn hart die alle verstand te boven gaat. Hij zorgt voor mij. En tijdens het wandelen ontstaat een nieuwe ziensweg. Vanuit de rust, gevuld met een flinke dosis nieuwe energie en creativiteit stap ik dan opgebouwd de dag weer in.

Nodig de Schepper van hemel en aarde eens uit om met je mee te lopen. Hij strekt zijn hand naar je uit. Hij doet niet aan anderhalve meter afstand. Hij wandelt graag met je mee door het moment, de dag en door het leven. Tijdens een wandeling in de natuur maar ook bij u thuis of in het ziekenhuis.

Of nodig GoBoom uit om voor uw groep of organisatie om een beleef & bezinroute uit te zetten in uw omgeving. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Vorige slide
Volgende slide