Focus op het Licht!

Door ’t Licht, in het zicht.

Alleen of samen.

Het Licht geeft zicht.

Hoop op morgen.

 

Speciaal voor jou!

Word jij ook zo blij van een zonnebloem? Wonderlijk he! Van een kleine pit naar stralend in de zon. Zo mogen wij ook gaan: Gericht op het licht. En stap voor stap groeien in persoon en in geloof ‘sterk te worden als een boom’. 

“Want daardoor zul je lijken op een boom die aan water is geplant, waar vruchten aan groeien als het daar de tijd voor is en waarvan de bladeren nooit verdrogen. Je zal succes hebben bij alles wat je doet.” (Ps 1:3 BB) 

zonnebloem
GoBoom biedt: 

 

* Interactieve beleef -en bezinroutes (voor binnen en buiten, thema & visiegericht)

* Creatieve workshops gericht op beleven & bezinnen.

* Schilderen & Expositie

Speciaal voor jou!

Ontdek de mogelijkheden die GoBoom te bieden heeft

Interactieve beleef- en bezinroutes

Waarbij je heerlijk in de natuur wandelt, tot rust komt, samen geniet en op gepaste tijd Gods woord tot je neemt. De routes zijn themagericht en geschikt voor verschillende doelgroepen. Zij creëren momenten om op een ontspannen en actieve manier in gesprek te gaan over hart- en geloofszaken.

Het is voor jong en oud beleven & bezinnen op een  interactieve manier. Door horen, zien, voelen en proeven komt Gods Woord tot leven. De routes schenken hoop, vreugde, troost, bemoediging, en inspiratie door Gods Woord.

Stel zelf een groep samen en kies een van de onderstaande routes of laat voor uw organisatie of familie een route  / wandeling op maat maken.

Voor u liggen klaar de routes:

Psalmen 2Go

Levend Woord 2Go

Van boeien naar bloeien

Focus op het Licht

Psalmen 2Go

Is een beleef & bezinroute waarin je op adem komt dwars door de Psalmen heen. Het is een route voor  buiten maar kan ook binnen worden ervaren. Ze is te volgen aan de hand van de beleef & beweeg kaart en door het wandeldagboek Psalmen2Go mee op pad te nemen. Bekijk een inkijkexemplaar

Levend Woord 2Go

Tijdens deze route stelt Jezus zich aan de mensen voor, Hij zegt ‘Ik ben…’  Op een interactieve manier wordt door horen, zien, voelen en proeven uiting gegeven aan de 7 Ik ben uitspraken van Jezus die worden genoemd in het Johannes evangelie. De route is te volgen aan de hand van de beleef & beweeg kaart ‘Ik ben en Ik zal er zijn’ maar ook door het wandeldagboek Levend Woord 2Go mee op pad te nemen.

Van boeien naar bloeien

Bij van boeien naar bloeien staat die ene letter verschil ‘de L’ centraal. De L van liefde, loslaten, laden, loeien, lopen, leiden, lijden, leven en licht. Herkenbare woorden uit het leven waarbij Gods woord ons de weg wijst. Ze is te volgen aan de hand van de gelijknamige beleef & beweeg kaart.

Focus op het Licht

Bij ‘Focus op het Licht’ wandel je vanuit het scheppingsverhaal naar de het kerstverhaal. Onderweg kun je op een interactieve manier nadenken over de vragen, samen en/of alleen. Geniet daarbij van Gods schepping en ontdek, door getuigen van het Licht, waarom Jezus eens naar de aarde kwam. De route is te volgen aan de hand van de gelijknamige beleef & beweeg kaart.

Creatieve workshops

GoBoom biedt inspirerende workshops voor jong en ouder op het gebied van creatief (dagboek) schrijven, mixed media art en schilderen. De projecten en workshops zijn erop gericht dat je net als de zonnebloem – van kleine pit naar stralend in de zon – stap voor stap mag groeien in persoon en in geloof.

Onder het genot van een lekker bakje koffie en gepast lekkernij ga je samen op weg met Gods Woord. Je werkt het thema op een creatieve manier uit.  Of geeft aan de hand van creatieve schrijfopdrachten jouw persoonlijk dagboek vorm. Hierdoor wordt stap voor stap jouw leven en geloofsreis zichtbaar.

Stel zelf een groep samen en kies een van de onderstaande thema’s of laat voor uw organisatie, groep of familie, een workshop op maat maken.

Koffie2Go

Onder het genot van een lekker bakje koffie en gepast lekkernij ga je samen op weg met Gods Woord. Aan de hand van creatieve schrijfopdrachten geef je jouw persoonlijk dagboek (journal) vorm. Hierdoor wordt stap voor stap jouw leven en geloofsreis zichtbaar.

Stilstaan = vooruitgaan

Is even bewust de tijd nemen ‘om stil te staan’. Gods Woord wijst ons de weg ‘hoe verder te gaan’. Met behulp van de techniek, collage maken,  wordt het thema Stilstaan = vooruitgaan uitgewerkt.

Love can make a bridge

Aan de hand van het schilderij ‘Love can make bridge’ (mijn verhaal) staan we stil bij 1 Kor. 13 (Gods verhaal). Aan de hand van creatieve schrijfopdrachten verwerk je jouw verhaal en handletter je stap voor stap een woord van God op papier. Jouw handlettering vormt daarna de basis voor een leuke creatie in huis.

kopje thee
#neemdetijd

Schrijfkriebels

Voor de jongere doelgroep in de leeftijd van 10 jaar en ouder schreef GoBoom een tweetal korte cursussen onder de naam ‘schrijfkriebels’. Waarbij op een creatieve manier een persoonlijk schrift/journal wordt gemaakt. Bij schrijfkriebels gaat het om het proces van zelfontwikkeling en persoonlijke groei. En wordt gebruik gemaakt van de basistechnieken ‘tekenen, schrijven,  collage en mixed media art. Deze cursussen werden met succes uitgevoerd bij atelier Uniek. 

Reacties van de kinderen:

  • Wow, wat gaaf
  • Wat een superleuke opdrachten (hadden we die op school ook maar…)
  • Dit maakt schrijven leuk!
  • Elke vrijdag heb ik er weer zin in.
  • Zo leuk! Iedere week weer een ander thema & sfeer.
  • Ik kreeg de ruimte om materialen te ontdekken en ontdekte ook wat van mezelf.


De cursussen schrijfkriebels 1 & 2 worden op aanvraag gegeven. Dit kan door zelf een groepje samen te stellen of worden aangeboden in workshopvorm tijdens een projectweek, of kinderfeest.

Schrijven

Even van hoofd naar hart naar handen. Even van je af schrijven en wegwijs worden in de tijd. Je geloofsgroei ontdekken. Een prachtig proces!

Schilderen & expositie

Schilderen

Vanuit Gods woord wordt een thema, door te schilderen, stap voor stap uitgewerkt. De workshop is daarbij gericht op jouw verhaal & Gods verhaal. En het proces is hierbij belangrijker dan het eindresultaat. De workshop is voor iedereen die er open voor staat de kwast ter hand te nemen.

De resultaten van de workshop zijn een mooi middel om verder over in gesprek te gaan. Hetzij door middel van een expositie of om in een kleine groep over door te praten.

Stel zelf een groep samen en kies een van de onderstaande thema’s of laat voor uw organisatie, groep of familie, een workshop op maat maken.

  • Schilderen vanuit de Psalmen.

  • Schilder je hart

  • Schilder een lied

 

Expositie

Graag deel ik aan de hand van mijn eigen schilder- en dichtkunst mijn verhaal, Gods verhaal. Aan deze expositie kunnen ook workshops worden toegevoegd.

Maar het kan ook andersom door eerst een workshop te geven en aansluitend een expositie te organiseren.

Inspiratie

Laat je inspireren en vernieuwen door de natuur en Gods Woord. Laat je denken vernieuwen, je geloof groeien en kom tot bloei, tot eer en vreugde voor God en je naaste. Zoek, vind en beschrijf jouw weg langs woorden van hoop en bemoediging.

GoBoom zet graag uw vraag in een ander licht.

Zij verzorgt, ontzorgt, verbindt en werkt samen bij het vullen van een themadag, morgen of avond(-en), de start van of een seizoen afsluiting of een moment gezellig met vriendinnen of familie samen. Zij zoekt hierin graag verbinding met de omgeving, lokale ondernemers en tussen de generaties.

Uw woord is een lamp voor mijn voet en licht op mijn pad Ps. 119:105

Psalmen2Go

Psalmen2Go

Neem de tijd om God te ontmoeten in de psalmen. Geniet van zijn schepping en kom op adem.

Met dit boek ga je vijftien keer op weg met een psalm. Aan de hand van korte vragen en creatieve schrijfopdrachten ga je stap voor stap van hoofd naar hart naar handen.

Kies zelf een mooie wandelroute en denk na over de bijbeltekst en de vragen, samen of alleen.

Marian van der Zwaag is eigenaar van GoBoom – vernieuw, groei & bloei. Ze ontwikkelt interactieve beleef- en bezinroutes voor jong en oud, die de deelnemers een moment van rust en bezinning bieden.

Vorige slide
Volgende slide