IMG-20210725-WA0042

Vriendschap vinden door kunst en muziek

You just call out my name 

And you know wherever I am 

I’ll come running to see you again. 

Winter, spring, summer or fall 

All you got to do is call

And I’ll be there, yes I will You’ve got a Friend. 

Een songtekst met een hoopvolle boodschap. Deze woorden werden prachtig gezongen door Carolien Fels en persoonlijk begeleid door haar gitaar. Samen waren ze een. Haar stem volgde de melodie die voortkwam uit haar gitaar. Haar hart vertelde door het lied haar verhaal. Ze was door stormen heengegaan, vele tranen had ze gelaten en nu stond ze daar op het podium. Het was een lange reis geweest voor ze eindelijk weer op het podium durfde te staan. Maar nu stond ze er en zong ze met volle overtuiging ‘You ‘ve got a Friend’. Ze had Jezus opnieuw ontmoet maar nu echt gevonden als een vriend voor het leven. Met Hem was ze door de stormen heen gegaan. Stap voor stap was er een nieuwe weg ontstaan. Met haar stem en gitaar verteld ze van haar verhaal & Gods verhaal. 

Het lied, haar verhaal en Gods verhaal erdoorheen raken me. En doen me denken aan mijn verhaal / Gods verhaal. Maar ook aan het lied ‘Welk een vriend is onze Jezus’. Deze titel is tegelijk een vraag die ik beantwoord met: ‘’Hij is voor mij als de goede Herder in Psalm 23 beschreven.” En dat antwoord dat gun ik iedereen. Jezus te vinden als trouwe vriend. Hij die ons lijden dragelijk maakt, bescherming biedt en een diepe vrede in ons hart schenkt. Hij die in onze plaats wil staan. Zodat wij als voorrecht vrij tot God kunnen gaan. De God van trouw en liefde, de schepper van hemel en aarde. De schepper van jou en mij. Die God gaf ons gaven en talenten zoals een mooie stem en een schrijver, blij met de pen. Om onszelf en God erdoor te vinden maar ook om erdoor te vertellen ‘You’ve got a Friend’. 

Schrijvend, schilderend en wandelend met de Schepper vind ik Gods weg voor GoBoom. Ik dank met mijn schrijven en creativiteit God de schepper van hemel en aarde voor Zijn trouw en liefde. Net als mijn goede vriendin die met haar stem vol liefde zingt ‘You ‘ve got a Friend’. Vrienden, we hebben ze nodig. Ook kunst en muziek helpen daarbij. Maar welke vorm is voor jou een thuis en zou als een vriend kunnen zijn? En welk een vriend is onze Jezus voor jou? Misschien vragen om over na te denken tijdens de vakantieperiode? 

GoBoom biedt materialen om een antwoord te vinden op die vragen. Bijvoorbeeld door het aanbod van workshops, de beleef – en bezinroutes of met de (wandel)dagboekjes uit de 2 Go serie. In oktober verschijnt er een nieuw (wandel) dagboek ‘Levend Woord 2Go’. Waarin woorden van Jezus centraal staan om Hem en Zijn vader God beter te leren kennen. Stap voor stap ga je hiermee van hoofd naar hart naar handen. Aan de hand van korte Bijbelteksten en vragen ontdek je op een interactieve manier, wie Jezus is en wie God voor ons en jou wil zijn.

Of schenk jezelf en iemand anders een waardevol gesprek door de beweeg -en beleefkaarten van GoBoom. Je vindt ze op https://goboom.nl/shop/. Mochten er vragen ontstaan neem dan gerust contact op via https://goboom.nl/contact/ 

GoBoom wenst iedereen een fijne vakantieperiode. Geniet van de tijd in rust, wandel, pak een pen, schrijf een kaartje, luister naar muziek en geniet! 

Deel of like dit bericht