natuur

Beweeg & beleef

‘proef en zie dat de Heere goed is’

Beweeg

Hoe gaat het met jou? Met mij gaat het goed, volop in beweging. En met GoBoom? Ja ook, een en al beleving. Dat is mooi zou je kunnen denken maar ben je ook benieuwd hoe het kan dat Goboom in beweging is gebleven en hoe zij zorgt voor meer en meer ‘beleving’? Proef en zie, in deze blog, dat de Heere goed is.

De laatste weken voor de vakantie zijn als rennen, vliegen, stilstaan en weer doorgaan. Het voelt soms als toegewijde chaos. De agenda gevuld met regelzaken en genietmomenten. De tijd vliegt voorbij, zo is het ochtend en zo weer tijd om te gaan slapen. Het liefst benut ik de dag zo goed mogelijk en plan ik hem zorgvuldig in. Alles probeer ik met toewijding te doen. Ik geniet en toch voelt het soms als chaos. Er is zoveel te doen, te regelen maar ook om van te genieten. Wandelen blijkt dan steeds weer een fijne manier om bewust even stil te staan bij wat ik doe en waarom ik het doe. De chaos in mijn hoofd verdwijnt en er ontstaat rust en ruimte om te relativeren en goed te kunnen blijven organiseren. Ook blijft het een fijne manier om een praatje te maken God, de Schepper van hemel en aarde. Hij is het die mij door en door kent (PS. 139:1) en stap voor stap laat ontdekken hoe ik toewijdt kan blijven en hoe te vliegen en niet uitgeput te raken.

Maar wie hoopt op de HEER krijgt nieuwe kracht: hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar, hij loopt, maar wordt niet moe, hij rent, maar raakt niet uitgeput (Jes. 40:31)

Beleef

De Corona crisis was als een berg die plots op de weg verscheen. Ik vestigde wederom mijn hoop op de Heer en ontving hulp en nieuwe kracht om door de crisis heen te vernieuwen, groeien en bloeien. Zo kwam in September 2020 het wandel dagboek Psalmen2Go – wandelen met de Schepper uit. Inmiddels heeft het eerste druk, met een oplage van 1000 stuks, zijn weg gevonden door Nederland, België en Duitsland. Ook de verkoop van het tweede druk verloopt goed. Met grote dankbaarheid kijk ik terug op een bijzonder proces van vernieuwen, groeien en bloeien.

Wat was het prachtig om het afgelopen half jaar een schakeltje te mogen zijn voor scholen, kerken en particulier tussen mensen en Gods Woord. Met daarbij wandelen en creativiteit als verbindingsmiddel. In maart was GoBoom aanwezig op de Willem Alexanderschool met het Paasproject ‘Ik ben en Ik zal er zijn’. In de klas en tijdens de crealessen werkten we samen aan de beleefroute ‘van de kribbe naar het kruis’. In de stille week beleefden alle kinderen de weg van de kribbe naar het kruis om zo samen het antwoord te vinden op de vraag ‘waarom Pasen’. In april en mei vulde de agenda zich met prachtige samenwerkingen om beleef & bezinroutes uit te zetten voor kerken en organisaties rondom de thema’s Pinksteren en Jezus zegt: Ik ben. Met de daaruit voorkomende beweeg & beleefkaarten werden ruim 50.000 mensen bereikt. In Juni werd de beweeg & beleefkaart ‘van boeien naar bloeien’ ontwikkeld. Deze werd ingezet bij onder andere een ondernemers ontbijtwandeling, een beleef & bezinroute en tijdens een ‘open deuren dienst’ .

Tussen alle projecten door is er gewerkt aan een vervolg op het (wandel) dagboek Psalmen2Go. Een prachtig proces waarbij het woord ‘tijd’ een belangrijke rol speelt. Want er is tijd nodig om te vernieuwen, groeien en bloeien. Kijk maar naar de natuur ‘alles heeft zijn tijd’. Doordat de agenda voor de komende tijd minder gevuld is lijkt het alsof GoBoom even stil staat. Maar in die ‘stille tijd’ zitten nieuwe ontwikkelingen verborgen. Gods woord is daarbij Het levende woord wat GoBoom voortbeweegt en waardoor jong en oud na de zomer ‘beleeft’.

Beweeg & beleef

Wat hebben de veranderingen in de tijd jou gebracht? Kom op verhaal in de tijd, met elkaar, deze zomer maar ook daarna. Kies een mooie (wandel)route en ga op pad. Ik nodig je van harte uit om het (wandel)dagboek Psalmen2Go of een beweeg & beleefkaart mee te nemen voor onderweg. Om alleen of samen te genieten van de natuur, van wat de stilte brengt maar ook van het gesprek om zo te ontdekken; ‘Proef en zie dat de Heere goed is (Ps. 34:9)’

Deel of like dit bericht