20211220_084648

Veerkracht

Vanmorgen verschoof ik opnieuw een afspraak naar een nader te bepalen tijdstip. Hoe vaak was dat het afgelopen jaar al niet gebeurd, afspraken opnieuw inplannen zowel voor ons gezin als voor GoBoom.  2021 vroeg om flexibiliteit, doorzettingsvermogen, overgave en vertrouwen. 

Flexibiliteit, daarin zijn we de afgelopen 20 jaar wel in gegroeid als ouders van een gezin met 5 kinderen. Maar ook met betrekking tot ons werk. We verloren ons werk in vast dienstverband en werden beide ondernemer. Zo vierde Goboom op 16 September jl. haar eerste lustrumfeest. Nu in de maand december kijk ik bewust even achterom, naar het afgelopen jaar maar ook naar de afgelopen 5 jaar. Goboom is financieel zeker niet winstgevend geworden maar daarentegen wel in de zegen die het met haar projecten en producten brengt.

Zo begon Goboom 5 jaar geleden met het verzorgen van creativiteitslessen op scholen en met verdiepende workshops in creatief schrijven, tekenen en schilderen. De natuur, Gods Woord en creativiteit waren hierin drie belangrijke pijlers. Met als motto leren door te doen. Het aanbod werd al gauw verbreed met beleef -en bezinroutes. Met veel plezier en overgave werd een (Bijbels) thema uitgebouwd tot een project waarbij jong en oud al wandelend, binnen of buiten het thema kon beleven. Tot in 2020 de goed gevulde agenda leeg viel door de eerste Lockdown als gevolg van de Covid-pandemie. Na 3 weken werd de draad weer opgepakt, beginnende met een wandeling. In die wandeling werd een nieuwe weg zichtbaar en kwam op 16 Oktober 2020 het wandeldagboek Psalmen2Go – wandelen met de Schepper uit. Al na een half jaar werd het tweede druk op de markt gebracht en nog steeds wordt het boek goed verkocht. Op 16 september jl. kwam een nieuw wandeldagboek op de markt ‘Levend Woord 2Go’. En ook deze vind haar weg inmiddels door heel het land. Er is vertrouwen ontstaan dat GoBoom van betekenis mag zijn. 

Maar het vergt de nodige veerkracht om in deze tijd door te kunnen blijven gaan. De afgelopen jaren mochten we ontdekken dat deze veerkracht er blijft door ons geloof. Ik moet daarbij denken aan het kinderliedje ‘Je hoeft niet bang te zijn, al gaat de storm te keer, leg maar gewoon je hand in die van onze Heer’. En zo is het! Keer op keer ontstaat er een nieuwe weg, zo ook voor Goboom. Maar het is ook keer op keer weer terug naar de bron. Terug naar Jezus, het Levende Woord. Dat ons de weg wil wijzen, ook in 2022. 

Immers zonder geloof en vertrouwen hadden de herders en de wijzen Jezus nooit gevonden. En dan Jozef en Maria, zij zijn een getuigenis van puur geloof en vertrouwen. 

TIP: Wil je Jezus beter leren kennen, ga dan wandelend het nieuwe jaar in met het nieuwste wandeldagboek Levend Woord 2Go – wandelen met de Schepper.         

Hartelijk dank voor de fijne samenwerkingen en het delen in de zegen!

Een gezegend Kerstfeest en een liefdevol 2022!

Hartelijke groet, Marian van der Zwaag

Deel of like dit bericht