Wortels

Terug naar het begin

Het nieuwe jaar is alweer 2 weken oud. En nu deze week de jongste kinderen weer naar school zijn gegaan kon ik met betrekking tot GoBoom weer echt beginnen. 

De rustige decembermaand en start van 2022 heeft mij en ons gezin goed gedaan. Er was meer tijd voor elkaar,  voor ’s avonds gezellig spelletjes doen of spontaan samen creatief aan de slag. Dankbaar kijk ik terug op de afgelopen tijd. Persoonlijk heb ik in de maand december iedere dag de tijd genomen om te schrijven en om te wandelen met de Schepper. Wederom ben ik verwonderd over Gods grootheid door de Schepping getoond. Maar ook door Gods woord, deze was zoals Psalm 119:105 omschrijft; ‘een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad’. 

Go, gaan! Een nieuw jaar, ik heb er weer zin in! En tegelijk hoe te gaan, dit jaar, wederom startend vanuit een lockdown. In 2021 was het jaarthema ‘Focus op het Licht’. En even terugkijkend is van daaruit werkend de zegen ontstaan. Ondanks de corona-omstandigheden gericht blijven op het Licht, op Jezus het levende Woord. 

Een korte terugblik op 2021. In februari verscheen het tweede druk van Psalmen2Go. In maart werd het Paasproject ‘Ik ben en Ik zal er zijn’ uitgevoerd op CBS de Willem Alexanderschool te Leeuwarden. Verschillende kerken organiseerden het afgelopen jaar i.s.m. GoBoom een Beleef -en bezinningstocht. In Oktober was het feest. Met de viering van het eerste lustrum werd het tweede wandeldagboek Levend Woord2Go -wandelen met de Schepper uitgebracht. Het jaar werd afgesloten met de kerst beweeg en beleef kaart ‘focus op het Licht’. Persoonlijk maar ook voor GoBoom was het steeds weer Gods Woord wat ons voort dreef. 

Jaarthema 2022 ‘Gods Woord drijft ons voort’

Tijdens de zomervakantie van 2021 zongen we in een openluchtdienst een Israëlisch volkslied ‘door de wereld gaat een woord en het drijft ons mensen voort’. Ik werd geraakt door de tekst. We weten niet hoe het nieuwe jaar zijn zal, hoe de toekomst eruit ziet. Maar we weten wel wie de toekomst brengt, en waar we naar toe mogen gaan met al onze vragen en smart. Naar Jezus die wil wonen in je hart.

Zo blijf ik wandelend met de Schepper op weg gaan. ‘’Ik hoor de specht tikkend tegen een boom. Trrr. Trrr, klinkt het, hij gaat ervoor, ook al moet hij er moeite voor doen. Ook  geduld en vertrouwen  heeft hij nodig om het eindresultaat te behalen. Maar vol overgave zet hij zijn talent in en gaat door’’.  Zo mogen ook wij gaan, vertrouwend op God, onze talenten inzetten, vol overgave en met geduld, samen op weg!

Van ‘locked down’ naar Look up child zoals Lauren Daigle prachtig zingt.  Sta eens even stil en ga dan ‘terug naar het begin’, naar Gods Woord, naar Jezus, het levende Woord, deze drijven ons voort!

Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt. En dank God in al uw gebeden. Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren. (Fil. 4:6,7)

Deel of like dit bericht