Levend-Woord-2go_blog

Levend Woord 2Go

Woorden

Gemiddeld spreken we er zo’n 16.000 uit per dag. Veelbesproken woorden in deze tijd zijn ‘corona, covid, testsamenleving en zorg(-en). Je ontkomt er niet aan. Ze komen gemakkelijk binnen via de sociale media maar ook bij een praatje in de supermarkt. Het bezorgd mij onrust, zorg en buikpijn. Help, het weer is al vaker grijs, de bladeren vallen van de boom en die woorden maken mij somber. Ik verlang naar woorden die mijn hart verblijden, troosten en tot steun zijn. Welke woorden neem ik dagelijks tot mij? Waar luister ik naar en welke woorden spreek ik eigenlijk uit als ik kijk naar mijn eigen 16.000 woorden per dag?

‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’

Waaraan denk je als je naar de afbeelding kijkt boven deze blog? Het is de omslag van mijn tweede boek, prachtig vormgegeven door Marjoke Knoop. De bloemen verwijzen naar de natuur. O, wat wandel ik er graag in. Het helpt mij om mijn gedachten te ordenen, de gesproken woorden die raken een plek te geven en om een praatje te maken met de Schepper van hemel en aarde. Stap voor stap kom ik tot rust te midden van deze onrustige wereld. Mijn oren horen de vogels. En ik moet denken aan de tekst uit Matt. 6:26-30.

Kijk eens naar de vogels in de lucht. Ze werken niet op het land en ze bewaren geen graan in de schuur. Jullie Vader in de hemel geeft ze te eten. En jullie zijn veel belangrijker dan de vogels. Maak je dus geen zorgen.

Mijn ogen zien de schepping door de seizoenen heen. Het verwondert mij keer op keer. In mijn hart springt op het mooie lied: ‘zie ik sterren aan de hemel staan, aan de donker blauwe lucht, de maan. Is het of de nacht mij noemt de naam van een machtig God’. Ik beluister het via mijn telefoon en wandel verder. Dat wat ik heb gezien, gehoord tezamen met Gods woord verheugd mijn hart. Gevuld met beeld en woorden van hoop wandel ik de dag weer in. 

Levend Woord 2Go

Op 16 oktober jl. kwam mijn tweede boek uit. De titel bewust gekozen ‘Levend Woord 2Go’. In 15 thema’s ontdek je hoe uitspraken van Jezus (’t Levend Woord) betekenisvol kunnen zijn voor jouw leven. Kies daarbij zelf een mooie route en denk na over de Bijbeltekst, samen of alleen. Met behulp van korte vragen en creatieve (schrijf-)opdrachten landt de boodschap in je hart. Opgebouwd ga je verder, de dag weer in, en mag je Gods zegen doorgeven. 

Hoe zal het gaan met dit nieuwe boek. Wordt het net zo goed ontvangen als mijn eerste (wandel)dagboek Psalmen2Go. Ik leg het terug in de handen van God. Ik laat het los, net als de bladeren die in de herfst van de boom afvallen en door de lucht wegwaaien. Ik bid dat het tot zegen mag zijn. Dat je erdoor op verhaal mag komen langs uitspraken van Jezus. In de natuur, dichtbij de Schepper, jouw uniek verhaal mag ontdekken binnen Gods verhaal. 

Tip: Levend Woord 2Go is een prachtig boekje om, samen of alleen, in het nieuwe jaar mee op stap te gaan.

Door de wereld gaat een woord en het drijft ons mensen voort

_______________________________________________________________________________________________

Hieronder zie je de eerste bladzijden van Levend Woord 2Go

Deel of like dit bericht