20220208_120350

FEEST!

O heerlijk! Focus! Flow, ik zit er weer lekker in. Stap voor stap gebeurde het. Ik begon in januari met het schrijven van een blog (Terug naar het begin – GoBoom). Met daarin een korte terugblik op 2021 en de aankondiging van het nieuwe jaarthema van GoBoom ‘Gods Woord drijft ons voort”.  In de terugblik op 2021 kwam ook het 5-jarig jubileum naar voren dat alleen was gevierd met het uitbrengen van mijn tweede wandeldagboek. Een groot geschenk natuurlijk maar door de toen geldende maatregelen kreeg het niet de aandacht die ik het had willen geven. Een goede vriend sprak toen ‘maar je kunt het ook een heel jaar vieren’. Dat gaf rust en vreugde. Een heel jaar vieren!

Vieren uit dankbaarheid! Vieren om te delen dat ‘Gods Woord drijft GoBoom al 5 jaar voort’. Het is het fundament voor GoBoom. De natuur is daarbij als een huis, een o zo fijne (werk)plek om samen te komen en telkens weer een bron van inspiratie. En met mijn creativiteit hang ik de slingers op, maak ik een passend product of event. Zo ontstond na bekendmaking van de nieuwe coronamaatregelen en een wandeling het idee van de eerste jubileumactie “5 wandelingen voor 55 euro”. Hoe bijzonder was het dat we op 4 februari jl. met 5 vrouwen de eerste wandeling liepen op de Jilt Dijksheide te Opende. De dames en ook ik kijken uit naar de volgende wandelingen. Waarom? Omdat we ervoeren hoe fijn het is te wandelen, op verhaal te komen, alleen en samen, en bemoedigd door Gods woord weer uiteen te gaan om tot zegen te zijn voor de ander. 

Lees je deze blog en woon je in de buurt? Wandel gerust mee, een keer voor 12,50 en de komende 4 keer voor 44 euro. Je ontvangt bij 4 maal meelopen gratis het wandeldagboek Levend Woord 2Go. Loop je eenmaal mee dan kun je het boek vooraf of na de wandeling los bestellen voor 9,95 euro. Neem contact op via het contactformulier op www.goboom.nl  en ga naar Levend Woord 2go – Wandelen met de Schepper – GoBoom )

Lees je deze blog en woon je verder weg, geen probleem. Nodig mensen uit om samen met jou te gaan wandelen, schaf allen een beleef & beweegkaart aan of het wandeldagboek Psalmen2Go of Levend Woord 2Go en ga op pad. De boekjes zijn zo geschreven dat ze je stap voor stap begeleiden. Waarom ieder een eigen boekje? Omdat je hierdoor je eigen geloofsweg  nog meer inzichtelijk maakt en je steunt hiermee ook de werken van GoBoom. 

“Kom op adem dwars door de Psalmen heen of ontdek wandelend, schrijvend hoe de uitspraken van Jezus betekenisvol kunnen zijn in jouw leven”.

In de eerste week van februari zaten we in quarantaine met ons gezin. Dat stond natuurlijk niet op de planning. Maar ons motto is sinds de eerste lockdown ‘we maken er een mooie dag van’. Focus op ‘wat kan er wel’. Zo was er tijd om terug te lezen in mijn dag -en collageboek. Ik verzamelde de aantekeningen die bruikbaar zijn voor mijn derde wandeldagboek. Zo vond ik de tekst  “de route wordt opnieuw bepaald”. Dat gold toen voor het tweede wandeldagboek en zo ook nu weer voor het derde boek. Ik zou het graag dit jaar uitbrengen, zo zou ik het graag plannen. Ik ga ervoor! Maar wat de tijd brengt, we weten het niet. Gelukkig wel wie de toekomst brengt ? Zo leg ik ook de reis, op weg naar een nieuw boek, in Gods hand. 

Galaten 5:22 verteld over de vrucht van de Geest. In het derde boek spelen de Heilige Geest en de vrucht van de Geest een belangrijke rol. En is een waardevolle aanvulling op de 2Go serie na Psalmen2Go (Op adem komen bij God de Schepper) en Levend Woord 2 Go (op verhaal komen langs uitspraken van Jezus). 

Bij februari denk ik meteen aan Valentijnsdag. Een dag om je liefde bekend te maken aan. Liefde behoort ook tot de vrucht van de Geest. Liefste, ik hou van jou, hartverwarmende woorden. De bakker heeft ze op de cupcake’s gezet. Ik herhaal de woorden en denk daarbij aan Gods liefde voor mij en ons mensen. IK hou van jou. Hoe komen die woorden bij jou binnen? 

God hield eerst van ons, van mij, van jou. Wat doet dat met jou?

Niets kan ons scheiden van de liefde van God schrijft Romeinen 8: 38-39. Wat ertussen is gekomen is van de mens en niet van God. Lees hierover in Galaten 5 en 6 en Johannes 3:16.

Gefocust en met een planning vervolgde ik na de quarantaine week het werk op kantoor.  Maar al zou ik het nieuwe boek niet kunnen schrijven door omstandigheden, al kroop ik weg in een hoekje van het huis. Dan nog is Gods liefde er voor jou, voor mij. God start met Ik hou van jou! En niet met eerst dit, dan dat, en dan hou Ik van jou! 

GoBoom nodigt je van harte uit om wandelend God de Schepper te leren kennen en te ontdekken hoe betekenisvol de uitspraken van Jezus kunnen zijn in jouw leven. 

“Want hij is de Almachtige, de Schepper van t heelal, Hij maakte alles prachtig en jou bovenal”

Deel of like dit bericht