perspectief

Perspectief

Perspectief

Zoek je het woord Perspectief op in het woordenboek dan vind je o.a. de volgende uitleg. Vergezicht, uitzicht, vooruitzicht, toekomst. Iets vanuit een bepaald perspectief zien is een belangrijke uitdrukking. (bron: www.vandale.nl). Het is een punt van waaruit iemand naar iets kijkt of waarneemt. Bijvoorbeeld ‘er zit weinig perspectief in’ of ‘er is licht aan het einde van de tunnel’.

Daar zit weinig perspectief in.

Want ‘van schilderen / schrijven word je niet rijk’. En inderdaad de meesten worden niet rijk, als het gaat om geld, daar zit weinig perspectief in.

In deze tijd, een tijd van crisis & pandemie, wordt er perspectief geboden met de woorden ‘er is licht aan het einde van de tunnel’ en ‘we moeten erop vertrouwen dat het goed komt’. Er worden veel vragen gesteld zoals hoe lang duurt deze crisis nog en is het medicijn en de politiek nog te vertrouwen’. Woorden geschreven en beelden door het nieuws uitgegeven vertellen erover. Het kan worden ervaren als daar zit weinig perspectief.

Daar zit perspectief in

Daar wil je naar luisteren, daar wil je op bouwen en vertrouwen. Dat geeft zicht in de storm, is als een licht in de tunnel.

Zo heeft het schilderen en schrijven mij veel perspectief gegeven tijdens een fysieke herstelperiode en tijdens een financiële crisis. In het schilderen vond ik rust, ging ik stap voor stap van hoofd naar hart naar hande(le)n. Ook schreef ik heerlijk alles van mij af en vond zo een weg in de woestijn en in de wirwar van emoties. Wat werd ik rijk toen ik zo zorg ging dragen voor mijn hart.

Van alles waarover je waakt, waak vooral over je hart, het is de bron van leven (Spreuken 4:23)

Maar hoe is het met jouw hart? Waarmee wordt het dagelijks gevoed. Welk perspectief wordt er geboden wanneer je je ‘Locked-down’ voelt. Het “er is licht aan het einde van de tunnel” geen perspectief biedt omdat je even te gevangen zit in jezelf.

LOOK UP Child zingt Lauren Daigle. En Jezus zegt: ‘’Ik ben het Licht voor de wereld. Wie mij volgt loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft. (Joh.8:12)’’

Jezus?! heb je Hem al eens geprobeerd? Hij was het die mij de hand reikte in de storm, in de tunnel. Zijn woord bood het juiste perspectief steeds op de juiste tijd. Het was als een licht voor mijn voet en lamp op mijn pad toen ik de weg voor mij even niet zag. Al wandelend, schrijvend en schilderend ontstond er perspectief. Perspectief vanuit Jezus is het Licht in de tunnel en voor de wereld. Gods woord vernieuwde mijn denken, deed me groeien en opbloeien.

Van alles waarover je waakt, waak vooral over je hart, het is de bron van leven (Spreuken 4:23)

Zorg dragen voor je hart dat kan door te wandelen, fysiek in conditie blijven. Maar ook door creativiteit in te zetten als tekenen, schilderen, schrijven, muziek, dans en drama. Zie het als een gave van God. Hij belooft in Rom. 12:3-8 ‘voor elke gave geeft God ons zijn hulp’. Dat biedt perspectief en is licht in de tunnel.

GoBoom – vernieuw, groei & bloei ontwikkeld en organiseert o.a. interactieve beleef & bezinroutes & schilder – en schrijfworkshops. In september 2020 bracht zij het (wandel)dagboek Psalmen2Go – wandelen met de Schepper uit. Nu half februari 2021 verschijnt het tweede druk en wordt er gewerkt aan een vervolg op Psalmen2Go. Kijk voor meer informatie op deze website of volg GoBoom op Instagram & Facebook.

Deel of like dit bericht