thuiswerken

Lichten uit, spot aan!

Lichten uit

In december schreef ik over: ‘een nieuw begin’. Vol van hoop geschreven vanuit de kerstboodschap. Waarin we vierden dat Jezus eens voor ons werd geboren. Jezus, Redder voor de wereld, wonderbare raadsman en Immanuel, ‘God met ons’.  Jezus stond met kerst ‘in de spotlight’. Nu is het half januari, bijna alle feestverlichting in en om het huis zijn weer opgeruimd. Buiten is het regelmatig grijs en het wereldnieuws is ‘donker’. Omstandigheden die weinig hoop en vooruitzicht lijken te bieden. 2021 start voor velen onzeker en kan voelen als ’gedoofd licht’. Af en toe bekruipt mij ook dat onzekere gevoel. Maar dan zet ik ‘de spot aan’ en herinner ik mezelf  bewust aan de boodschap van kerst.

Spot aan

Het is alsof we in een storm zitten en we door de omstandigheden worden overspoeld. Verregend en koud, als door de storm verslagen staren we voor ons uit. Op zoek naar licht, vreugde en rust. Op zoek naar de vuurtoren die symbool staat voor: ‘een veilige haven’.

Psalm 119:105 schrijft ‘Uw woord is als een lamp voor mijn voet en licht op mijn pad’. Spot aan! Lees het goed! Uw woord is als een Lamp voor mijn voet. Gods woorden zijn als een lamp voor onze voeten. Ze willen ons houvast en richting geven in de tijd. 

Mattheus 8: 23-27 schrijft … ‘Toen stapte Jezus met zijn leerlingen in de boot. Het begon hevig te stormen, zodat de golven in de boot sloegen. Maar Jezus lag te slapen. De leerlingen maakten hem wakker en riepen: ‘Heer, red ons! We zinken!’. Hij zei tegen hen: ‘waarom zijn jullie bang? Wat is jullie geloof toch klein!’. Hij stond op en sprak streng tegen de wind en het meer. En het water en de wind werden helemaal rustig. De mannen waren stomverbaasd en zeiden: ‘Wat is Hij toch voor iemand? Zelfs de wind en het water gehoorzamen hem!’

Lichten uit? Spot aan!

Een Licht op je pad! Jezus zegt in Joh. 8:12: ‘Ik ben het Licht voor de wereld. En met kerst uitgesproken en gezongen; ‘redder, wonderbare raadsman en Immanuel, God met ons’. Laten we dan in de storm, in het donker, in deze onzekere tijd gericht blijven op Jezus als een veilige haven van rust. 

Zo vaart GoBoom 2021 in met als jaarthema: ‘Focus op het Licht’. Welke is geïnspireerd op het schilderij ontstaan naar aanleiding van Psalm 27 (De Heere is mijn Licht). 

?Verheugd laten we weten dat het tweede druk van Psamen2Go – wandelen met de Schepper onderweg is. Ook maken we ‘een nieuw begin’ en werken aan een vervolg op Psalmen2Go. 

?Het basisschoolproject rondom Pasen en Pinksteren ‘Ik ben en Ik zal er zijn’ mag begin maart worden uitgevoerd en zal ook worden omgezet naar een nieuw product.  

?En natuurlijk hopen we weer een aantal mooie wandelingen en creatieve workshops uit te zetten dit jaar. Nu al starten? Bestel dan het (wandel)dagboek Psalmen2Go – wandelen met de Schepper via de shop op www.goboom.nl

Deel of like dit bericht