nieuw begin

Een nieuw begin

Wat vliegt de tijd, 2020 is alweer bijna om. Wat een bijzonder jaar! Ik tel de zegeningen maar ook de minder leuke dingen. En onder de laatste categorie vul ik in, net als bijna iedereen denk ik, de Corona crisis. Wat had dat een impact op mijn bedrijf. Op het leven van onze kinderen en op die van ouders, familie, vrienden en naasten. Nog steeds heeft het impact. Je zou er moedeloos van kunnen worden. En al helemaal als de boodschap wordt gebracht ‘het zou wel eens een sombere kerst kunnen worden’.

Vandaag een nieuwe dag in de laatste maand van het jaar maar ook onderweg naar een nieuw jaar. Daar spreekt hoop uit, het woord nieuw. Daar waar nog niks aan mankeert, dat wat nog open ligt, waar je vol verwachting naar uitkijkt. Als jij opnieuw zou mogen beginnen vandaag wat zou je dan doen? Lukt het je om zo te denken of nemen de omstandigheden je in beslag, ja maar… en vul maar in.

Een nieuwe maand wat kan er immers veel gebeuren. Een nieuw jaar ‘hoe zal het gaan’? En voor je het weet heb je een flinke lijst met ja maar’s. En maak je je al zorgen over de dag van morgen en is het weer buiten ineens nog grijzer dan voorheen en kom je geen stap vooruit. 

Maak je dus geen zorgen voor de dag van morgen, want de dag van morgen zorgt wel voor zichzelf. Elke dag heeft genoeg aan zichzelf (Matt 6:34)

De Bijbel schrijft ‘maak je dus geen zorgen’. Maar hoe dan in deze tijd wanneer omstandigheden steeds sneller veranderen. 

Kijk eens naar de vogels. Ze zaaien niet, ze maaien niet en ze bewaren geen voorraden in schuren. Jullie Hemelse Vader geeft ze te eten. Jullie zijn toch veel belangrijker dan de vogels?. Wie van jullie kan door zich zorgen maken ook maar een dag langer leven? (Matt. 6:26-29)

Ik kijk naar de vogels in de tuin. Wat hebben ze het druk met eten. Van blijdschap wordt het hoogste lied gebracht. Vandaag is er voor hen genoeg te eten. Zouden ze al denken aan morgen? Of danken ze zingend hun Schepper voor het voedsel van vandaag. En wat doe ik, waarmee vul ik mijn dag?

Uw Hemelse Vader weet heel goed wat u allemaal nodig hebt. Geef het koninkrijk van God en het doen van Zijn wil de hoogste plaats in uw leven. Al het andere zal u geschonken worden (Matt 6:32).

Een nieuwe dag, een nieuw jaar. Uw Hemelse Vader weet heel goed wat u allemaal nodig hebt. Zou ik dan niet temeer bij hem te rade gaan? En is het niet makkelijker de hand te pakken van iemand die je door en door kent (Ps. 139) dan van een vreemde. 

Kerst is opnieuw beginnen. God schiep nieuw leven in de maagd Maria; een nieuw begin. En zij noemde hem Jezus. Jezus ‘Licht voor de wereld’, wonderbare raadsman, redder en vredevorst. Immanuel; God zelf is met ons, mag dat klinken in je hart als een nieuw begin. Jezus die Zijn hand naar je uitstrekt en zegt: ‘Kom, we lopen samen’ vandaag, het nieuwe jaar tegemoet.

***

Het boek Psalmen2Go – wandelen met de Schepper was voor Goboom een ‘nieuw begin’, wonderlijk ontstaan vanuit de crisis. Dankbaar dat het boek zo tot zegen mag zijn. Vol verwachting kijkt GoBoom uit naar 2021. Lees meer hierover in de blog van januari.

Deel of like dit bericht