Blog Juli

Natuurlijk – Vol – Energie

Natuurlijk vol energie?! Het is maar waar je de klemtoon op legt als je deze woorden leest. Je kunt ze sarcastisch lezen in de trant van ‘Pff ik heb even helemaal geen energie meer”. Maar ook verheugd, verblijdt; ‘Yes, natuurlijk! Vol energie!’. 

Ik plakte deze woorden in een collage, als onderdeel van de omslag van mijn schrijfboek. Ik hou ervan collages te maken naar een bepaald thema. Ze dienen als inspirator voor het schrijven van bijvoorbeeld een nieuw boek, als richtingwijzer van hoe ik de woonkamer zou willen inrichten of om inzichtelijk te maken van wat er in mijn hart leeft. De laatste schrijfboeken zijn daarom ook voorzien van een collage-omslag. Muziekje aan, theetje erbij en zo  knip / scheur ik dan 20 plaatjes/ teksten uit tijdschriften. Tekst en beeld dat mij raakt, gewoon omdat ik ze leuk  vind of omdat ze iets vertellen over hoe ik me voel of waar ik naar verlang. En het bijzondere is dat deze woorden dan weer terugkomen in mijn schrijven. Ze zijn van te voren niet gepland maar komen op de juiste tijd voorbij. Net zoals de woorden ‘Natuurlijk Vol Energie’. Ze kwamen de afgelopen 3 maanden regelmatig in mijn gedachten. Mijn hart sprak ze af en toe met sarcasme uit maar ook verheugd en met een dankbaar hart. 

NATUURLIJK

Daarin vind je het woord natuur. Keer op keer verwonderd ze mij. Inspireert het mij. En kom ik erin tot rust als dichtbij God, de Schepper van hemel en aarde. Ze verwelkomt mij altijd met ‘kom, wees welkom, kom zoals je bent’. Al wandelend leeg ik mijn hoofd, ontspan ik , ben ik in beweging, werk ik, raak ik opnieuw geïnspireerd en neem ik de tijd voor een praatje met de Schepper. Dat praatje hoe doe je dat hoor ik dan vaak. Voor jou is dat zo ‘natuurlijk’, dat past bij jou. Dat klopt, het voelt ook als heel natuurlijk, in de natuur, de schepping, dichtbij God. God spreekt op verschillende manieren, zo ook door muziek, de bijbel, door mensen, kunst maar zeker ook door de natuur. Natuurlijk! Hij heeft het immers zelf gecreëerd. God schiep de hemel en de aarde en al wat in is (Gen. 1&2). Dus ook jou! Hij heeft je gemaakt, Hij kende je al nog voordat jij bestond (Ps. 139). Misschien ken je de Schepper, God, nog niet zo goed. Hij heet je welkom in de natuur, laat je verwonderen en nodigt je uit om een praatje te maken. Open je hart voor Hem en stel Hem al je vragen. Hij antwoord op een manier die bij jou past. In de 2Go-wandeldagboekjes van GoBoom help ik je op weg. Kies zelf een mooie route en beantwoord al wandelend, op een interactieve en creatieve manier, de vragen. Ze worden gebruikt door mannen, vrouwen, gezinnen en groepen om jouw verhaal te ontdekken binnen Gods verhaal.

VOL

Ja, ik zit even vol, mijn agenda loopt over en de tijd vliegt voorbij. Dat riep ik ook regelmatig de afgelopen maanden. Waarin onze 2 oudste zonen het huis verlieten, er 2 grote beleefroutes op de planning stonden, een prachtig nieuw avontuur de agenda vulde en we hoorden dat we pake en beppe zouden worden. Het voelde als een rollercoaster aan emoties. En resulteerde erin dat ik de afgelopen 4 maanden geen Blogs schreef, niet altijd een kaartje stuurde terwijl ik dat zo graag doe en altijd een kleine moeite noem, ik minder tijd had voor de socials en ik het zo nodig had om te wandelen, de natuur in te lopen om op adem te komen. Ik ging dan op pad met Filippenzen 4:6,7. Maak je nergens zorgen over, maar vertel in gebed aan God wat je nodig hebt. Dank hem ook voor alles. Dan zal de vrede van God, die wij met geen mogelijkheid kunnen begrijpen, jullie harte en jullie gedachten beschermen in Jezus Christus. Maak je geen zorgen, makkelijker gezegd dan gedaan. Maar vraag in gebed aan God wat u nodig hebt. Zo wandelde ik en bracht mijn zorgen bij God en vroeg wat ik nodig had. En ik dankte hem, wandelend, voor veel zoals de prachtige natuur, ons gezin, het eten op tafel, en een mooi gesprekje met een voorbijganger. De dankbaarheid vulde mijn hart met vreugde. Al wandelend liet ik los en ontving ik rust en een hart  gevuld met de vrede van God. Hierdoor kon ik de volle dagen dragen. 

ENERGIE

Moed, kracht en hoop ontvangen door Gods Woord. Dat is wat mij voortdrijft; naar het jaarthema van GoBoom ‘Gods Woord drijft ons voort’. En is het genieten en nagenieten van gevulde gezegende tijd! Zo ontstonden er een tweetal nieuwe beleefroutes waarvan er een in samenwerking met Hendrika van Delden van  ‘Geef maar door’  is ontwikkeld.  Er werd een nieuwe beweeg & beleefkaart met als thema ‘Ik zie jou’ aan de producten van Goboom toegevoegd. De gedichten, tussentijds spontaan ontstaan, werden in goud gedrukt op ansichtkaarten om ook anderen mee te kunnen bemoedigen. En er ontstond een nieuw avontuur waar ik  ‘Natuurlijk Vol Energie’ over ben. Maar waar ik , naar ik hoop, in een volgende blog  meer over kan  schrijven. Het zal gaan over vertrouwen en overgave. Het stuur overgeven aan, je leven meer en meer leggen in de handen van God de Vader. Hij die ons kent, ons doorgrondt, de weg wijst en vult met nieuwe kracht. 

Maar mensen die op de Heer vertrouwen, zullen nieuwe kracht krijgen. Ze zullen opstijgen als een arend. Ze zullen verder gaan, maar niet  uitgeput raken (Jes. 40:31)

Ik wens jullie een fijne en gezegende zomerperiode en veel wandelplezier!.

Bekijk de nieuwe producten van GoBoom op Shop – GoBoom

Deel of like dit bericht