dans armband

DANSEN in de regen

Woorden die passen bij het jubileumjaar van GoBoom. Een jaar waarin ik het 5- jarig bestaan van GoBoom wilde VIEREN. Bijvoorbeeld door stil te staan en te danken voor alles wat GoBoom mocht brengen. Maar ook door in beweging te komen en nieuwe producten te ontwikkelen. Zo begon het jubileumjaar met het uitbrengen van een nieuw wandeldagboek ‘Levend Woord 2Go’. En kon er in het eerste half jaar van 2022 maandelijks mee worden gelopen met de jubileumwandelingen. In het begin van de zomer werden er 2 nieuwe beleef – en bezinroutes, een nieuwe Beweeg & beleefkaart  en een kaartenserie, met daarop verschillende gedichten, uitgebracht. Het voelde als dansen. Dansen op ‘Gods great dancefloor’ zoals Chris Tomlin zingt. Je gaven en talenten inzetten om de ander hoop en bemoediging te schenken. 

Dansen

Hoe vaak had ik haar al niet geschilderd, een danseres. Met haar handen en gezicht naar boven gericht. Sierlijk dansend en in haar element. Ze weerspiegeld mij in persoon, ik dans door te doen wat bij mij past. Mijn gaven en talenten in te zetten tot eer en vreugde van God. Steeds meer dans ik in vrijheid door te luisteren naar wie ik ben in Hem en wat ik kan. Dat vraagt om oefentijd, discipline en beweegruimte. De afgelopen 5 jaren symboliseren dan ook ‘leren door te doen’. Tijdens de vakantie van dit jaar was er tijd om uit te rusten en te kijken naar hoe GoBoom zich heeft ontwikkeld, zich beweegt en wat er nodig is om te blijven dansen. 

‘En morgen dans je weer’

De titel van het lied dat wordt gezongen door LEV. Een lied vol van hoop. Dat wanneer ‘dansen’ door omstandigheden even niet lukt er een God is die je vasthoudt, met je meegaat, je de weg wijst en belooft ‘Ik zal er zijn’. Of je nu danst en in je element bent of wanneer je staat op een kruispunt in je leven en het even niet meer weet. Dans en morgen dans je weer horen voor GoBoom bij elkaar. Vele deuren gingen open, en er was volop ruimte om te oefenen en te dansen. 

Zo organiseerde GoBoom eind augustus een startdag voor een team leerkrachten. Met hierin tijdens een beleef & bezinwandeling volop ruimte voor ontmoeting, verbinding en bezinning. Het was bijzonder genieten deze dag te organiseren; ik heb heerlijk gedanst. September stond in het teken van bezinning en zichtbaarheid. Hoe te dansen in de regen. Want wat is de wereld vol van onrust. Het maakt ook mij onrustig. Maar uit Marcus 4 mogen we leren dat Jezus de storm kan stillen. En daarom ligt de Focus voor GoBoom steeds weer op Hem in plaats van op de omstandigheden. 

We hebben allemaal verschillende gaven van God gekregen. Voor elke gave geeft God ons zijn hulp. Rom 12:6

Hoop haal ik uit de gesprekken met mensen wat het materiaal van GoBoom met hen doet. Het verlangen wat er is om ‘op adem te komen’ en ‘vast te blijven houden aan de Hoop die in ons is’. GoBoom wil met haar producten graag mensen op verhaal laten komen o.a. in de natuur, als dichtbij  de Schepper, en door Gods Woord. Reacties uit het veld zijn dat het goed in elkaar zit, prachtig is vormgegeven en dat je er zowel zelfstandig als met een groep mee aan de slag kunt. Oktober wordt een maand van opruimen en plannen maken, de bezem door het kantoor, loslaten wat mij en GoBoom ervan weerhouden om te dansen en een agenda maken voor het nieuwe seizoen, het zevende jaar.

Laat elke ochtend Uw stem horen, als U vol liefde tot me spreekt. Heer ik vertrouw op U. Laat me weten wat ik moet doen want ik vertrouw op U. (Ps. 143:8 BB)

Ik nodig je van harte uit in de shop op www.goboom.nl om te ontdekken welk materiaal aansluit bij jouw vraag en verlangen. Kom je er niet uit? GoBoom verzorgd graag een product op maat, bel of mail daarom gerust en stel je vraag. 

Deel of like dit bericht