Psalmen2Go

Wandelen met anderhalve meter afstand

We worden er steeds op gewezen. We volgen, we stribbelen tegen, we proberen, we worden creatief … Ik probeer me eraan te houden maar het voelt onnatuurlijk. Niet even die spontane hug of een arm om de schouder bieden. Het raakt me. Gelukkig geldt die regel niet binnen ons gezin, wat hier nog heerlijk onder 1 dak woont. 

Het raakt me die anderhalve meter afstand en de gevolgen die het met zich meebrengt. Maar wanneer ik de focus daarop leg merk ik dat ik er moedeloos van wordt, hoe lang gaat dit nog duren… Maar bewust geef ik er anderhalve meter de ruimte voor ???? niet meer want ik wil vooruit. De wereld in met een hoopvolle boodschap.

Ik kijk naar de creativiteit die bij mensen naar boven komt. En antwoord geeft op het verlangen om elkaar te ontmoeten. Samen uit eten, samen een terrasje te pakken, samen feest vieren maar ook samen in verdriet delen en zorg op maat bieden. Zoekend naar een weg om het leven leefbaar te maken. Dat levert de nodige emoties op. En een hoofd en hart gevuld met gedachtengoed. Hoe vind je daarin een weg; de weg van het leven. Leven dat gelooft in, hoopt op en liefde niet kan missen. 

Wandelen; we deden het massaal en veel de afgelopen tijd. Het kan op anderhalve meter afstand en het is veilig in de buitenlucht. Even de situatie ‘ontvluchten’, even op adem komen maar ook genieten van elkaar en de natuur. Wandelen bevordert de creativiteit, verlaagt het stressgevoel en verhoogt je productiviteit. Lopen in de natuur is de optimale vorm van verrijking, het is heel gezond voor zowel je lichaam als je geest, verteld ook Erik Schreder:

Ook mij heeft wandelen fysiek en geestelijk herstel gebracht. Wandelen is een medicijn voor zowel lichaam als geest. Het kan op anderhalve meter afstand. Het kan met elkaar maar ook alleen. Wandelen in de natuur doet mensen verwonderen van de schepping. Vele foto’s worden gedeeld. Maar ook fysiek, het geeft energie!

Als ik wandel in de natuur dan voel ik me altijd dichtbij God. Hij is immers de schepper van hemel en aarde en al wat in is. Wat een creativiteit! Het verwondert me. Mijn hart maakt een sprongetje maar wordt tegelijk stil van Zijn grootheid. Kijk naar de vogels zegt de bijbel in Matt. 6: 25-34.  Het is God die voor hen zorgt. Zo wil God de vader ook voor jou zorgen. In mijn wandelen praat ik altijd even met ‘van Boven’, met God, de schepper van hemel en aarde. En hij geeft antwoord. De natuur brengt rust, maar Gods geest spreekt en welt een lied of woord van God op in mijn hart. Het vernieuwt mijn denken. Door het wandelen verlaagt mijn ‘stressgevoel’. Maar door het wandelen met de schepper ontvang ik de vrede in mijn hart die alle verstand te boven gaat. Hij zorgt voor mij. En tijdens het wandelen ontstaat een nieuwe ziensweg. Vanuit de rust, gevuld met een flinke dosis nieuwe energie en creativiteit stap ik dan opgebouwd de dag weer in.

Nodig de schepper van Hemel en aarde eens uit om met je mee te lopen. Hij strekt zijn hand naar je uit. Hij doet niet aan anderhalve meter afstand. Hij Wandelt graag met je mee door het moment, de dag en door het leven. Tijdens een wandeling in de natuur maar ook bij u thuis of in het ziekenhuis. 

Of nodig GoBoom uit om voor uw groep of organisatie een beleef & bezinroute uit te zetten in uw omgeving. Kijk voor meer informatie bij de diensten kerk & particulier.

Deel of like dit bericht