Missie Nederland – Pasen

Missie Nederland

Pasen vindt dit jaar plaats op zondag 17 april. De 40-dagentijd begint op woensdag 2 maart a.s. Via Toeleven naar Pasen 2022 – MissieNederland vind je in een handig overzicht allerlei initiatieven om samen toe te leven naar Pasen.

GoBoom

GoBoom is een van de organisaties die is aangesloten bij het Missie Nederland-netwerk om inspirerende materialen aan te bieden om tijdens de 40-dagentijd en de rest van het jaar aan de slag te gaan met geloofsopbouw voor jong en oud.

Met de kerk naar buiten om ‘binnen’ te komen.

Dat klinkt GoBoom als muziek in de oren. Kerkdeuren die opengaan om met de waardevolle boodschap voor het hart op pad te gaan.

Maar hoe te gaan en hoe te brengen?

“We hebben de verhalen gehoord van onze vaders. Ze hebben ons alles verteld. Nu moeten wij het ook aan onze kinderen vertellen. We moeten hun laten weten welke geweldige dingen de Heer heeft gedaan. We zullen hun vertellen over zijn kracht en zijn wonderen”. (Ps.78:3-4 BB)

GoBoom biedt mogelijkheden aan om als gemeente naar buiten te gaan. Samen als gezin, of als groep op pad gaan, de natuur in en Gods woord te (her-)ontdekken. De verhalen uit de bijbel op een creatieve en interactieve manier binnen te laten komen. Samen van hoofd naar hart en handen te gaan.

Interactieve beleef- en bezinroutes

Interactieve beleef- en bezinroutes waarbij je heerlijk in de natuur wandelt, tot rust komt, samen geniet en op gepaste tijd Gods woord tot je neemt. De routes zijn themagericht en geschikt voor verschillende doelgroepen. Zij creëren momenten om op een ontspannen en actieve manier in gesprek te gaan over hart- en geloofszaken.

Het is voor jong en oud beleven & bezinnen op een interactieve manier. Door horen, zien, voelen en proeven komt Gods Woord tot leven. De routes schenken hoop, vreugde, troost, bemoediging, en inspiratie door Gods Woord.

Stel zelf een groep samen en kies een van de routes op Kerk – GoBoom – Met de kerk naar buiten om ‘binnen’ te komen  of laat voor uw organisatie of familie een route / wandeling op maat maken.

Pasen actief beleven en bezinnen

Jezus zei: ‘Ik ben’ en Ik zal er zijn.

Tijdens deze route stelt Jezus zich aan de mensen voor, Hij zegt ‘Ik ben…’  Op een interactieve manier wordt door horen, zien, voelen en proeven uiting gegeven aan de 7 Ik ben uitspraken van Jezus die worden genoemd in het Johannes evangelie. De route is te volgen aan de hand van de beleef & beweeg kaart ‘Ik ben en Ik zal er zijn’.

BEWEEG & BELEEF

 • Kies een mooie route van ongeveer 4 a 5 km.

 • Neem de beleef & beweegkaart ‘Ik ben en Ik zal er zijn’ mee op pad.

 • Denk na over de vragen, samen of alleen (interactieve beleving).

 • Geniet van Gods Schepping en ontmoet Jezus in de 7 Ik-ben uitspraken.

 • De route kan worden gelopen op een zelf te bepalen tijdstip maar ook tijdens Pasen ter afsluiting van de 40 dagen tijd. In een handleiding ontvangt u tips om alle de 7 Ik ben-locaties op een gepaste manier aan te kleden en zo de beleving te vergroten.

 • De beweeg & beleefkaarten kunnen ook als (Paas)geschenk worden uitgedeeld. Ga voor meer productinformatie naar Beweeg en beleefkaart – Ik ben er en Ik zal er zijn – GoBoom

 • Generatieverbindend

Levend Woord 2Go

De 2Go serie is 15 oktober 2021 uitgebreid met het (wandel)dagboek Levend Woord 2 Go en is een vervolg op Psalmen 2Go. Het boek is geïnspireerd op de vraag ‘welk een vriend is onze Jezus’ en de 7 ‘Ik ben’ uitspraken van Jezus.

Levend Woord 2 Go is een uitnodiging om wandelend op verhaal te komen bij Jezus, het levende woord. In 15 thema’s ontdek je door de uitspraken van Jezus hoe deze betekenisvol kunnen zijn in jouw leven. Met behulp van korte vragen en creatieve opdrachten vormt zich gesprek en landt de boodschap in je hart. Opgebouwd ga je weer verder, de dag weer in, gevuld het leven tegemoet om uit te delen van Gods Zegen.

 • Kies hierbij zelf een mooie route en denk onderweg na over de vragen, samen of allen. Neem er de tijd voor, geniet van Gods schepping, het gesprek en kom op verhaal.

 • Het boekje kan ook ingezet worden als groeigroep materiaal, voor aan de keukentafel, samen als gezin of als groep. Het biedt een individuele beleving die samen kan worden gedeeld.

 • Het wandeldagboek Levend Woord 2Go is een uitnodiging om bijvoorbeeld tijdens de 40 dagentijd of na Pasen samen of alleen op pad te gaan. Het biedt woorden van Jezus voor onderweg . Neem ze mee de natuur in, deel ze aan tafel of lees ze bij een heerlijk bakje koffie of thee.

 • Geniet van het gesprek! ‘Ook jouw levensweg mag een verhaal vertellen van geloof, hoop en liefde.

 • Geschikt voor 16 jaar en ouder.

 

Pasen zeker geen eitje

Als Jezus uit de dood is opgestaan is Pasen zeker geen eitje. Op een mooie ansichtkaart verschijnt binnenkort een gedicht welke aan de hand van een paasei, in goud verpakt, uitlegt van ‘waarom Pasen’.

 • Te bestellen vanaf half maart 2022.
 • Als geschenk aan te bieden en tot opbouw van geloof.
 • Als losse ansichtkaart
 • Of in folie met ansichtkaart en een 3-tal chocolade-eitjes in goud verpakt.

 

Reactie’s:

 • Ik liep met mijn kleinzoon over de beleef -en bezinroute ‘. Wat was het een fijne beleving. Dankbaar voor de fijne gesprekjes over o.a. het geloof.

 

 • Wat kostbaar om zo als gezin met de beweeg en beleefkaart op pad te gaan en al wandelend in gesprek te zijn over het leven en over geloof (Tijdens de vakantie op Landgut Engelsbach)

 

 • Het is tijdens de Coronacrisis ontstaan. We gingen dan elke zondagmiddag met gemeenteleden & gezinnen op pad. We genoten van elkaar, de natuur en de korte vragen en opdrachten uit het wandeldagboekje Psalmen2Go. Tijdens de 40-dagentijd gaan we nu op stap met het wandeldagboek Levend Woord 2Go

 

 • Door de Coronacrisis ben ik meer gaan wandelen. Het voelde als dichtbij de Schepper zijn. Ik geniet van de natuur. Een unieke combi vind ik daarbij de bezinning op Gods Woord.

 

Deze reacties vertellen over de missie van GoBoom welke voortkomt uit o.a. Psalm 78 “Vertellen van Zijn wonderrijke daden opdat de volgende generatie het niet vergeten zal”. GoBoom biedt voor jong en oud materialen en diensten om door creativiteit  ‘op verhaal te komen’. De natuur is daarbij haar grootste inspirator. Hierbij zet zij creatieve werkvormen in om Gods Woord op een interactieve manier te laten beleven.  Bijvoorbeeld door wandelend gesprek en beleving in beweging te zetten. Hiervoor ontwikkelde GoBoom interactieve beleef -en bezinroutes, workshops, beweeg& beleefkaarten, en een tweetal (wandel)dagboekjes.

Proef en Zie
dat de Heere goed is!
Ps. 34:9

Wandelend in de natuur is een fijne manier op ‘op verhaal’ te komen.

Creativiteit is een mooi middel om het gesprek op gang te brengen.

Waardevolle herinneringen kunnen worden vastgelegd in beeld maar ook door ze op te schrijven. Het vertelt ons van geloof, hoop en liefde.