go boom

De C van Corona, Crises, Christen…

Corona,

Het was bizar om van een goed gevulde agenda met mooie opdrachten naar een bijna lege agenda te gaan. Met z’n allen raakten we begin maart in de ban van Corona. Onwerkelijk maar realiteit. Het schoolwerk van de kinderen was best goed te organiseren. ’s Morgens les en ‘s middags in beweging. En door het mooie weer konden we heerlijk naar buiten. In onze achtertuin ‘het Lauwersmeergebied’ kwamen we bijna niemand tegen.

Bij manlief ging het werk gewoon door en daar waren we heel dankbaar voor! Maar mijn dagen stonden ineens weer volledig in het teken van moederschap aangevuld met taken als interieurverzorgster en juf zijn.  Wat zeker met veel liefde werd gedaan! Maar na drie weken volledig thuis sloeg het toch wel een beetje om.  Ik dacht als dit nog weken zo doorgaat ben ik straks helemaal leeggezogen. Tijd voor een rond de tafel gesprek met ons gezin. Samen gingen we in gesprek over; ,wat hebben we nodig en hoe gaan we het samen doen’. We verdeelden de  taken, maakten een planning en er ontstond voor mij ruimte om mijn werk weer op te pakken.

Crises,

Ik ben ondernemer en heb een bedrijf maar hoe nu verder?  Ik omschreef mijn ‘verloren opdrachten’ als ‘ze liggen klaar op de plank om straks weer ingezet te worden’. Want daar waren ze toch echt voor bedoeld; de GoBoom schoolprojecten en beleef-en bezinroutes. Er was met veel liefde aan gewerkt; bedoeld om verschil te maken en de boodschap van hoop te verspreiden.

Mijn eerste werkdag in coronatijd begon met een flinke wandeling. Heerlijk even me-time, even mijn gedachten op een rijtje zetten en even een praatje met ‘van Boven’ (de schepper van hemel en aarde). Dat was het begin van een nieuwe weg voor GoBoom. De in januari ontstane ideeën werden verder uitgewerkt. De beleef- en bezinroute ‘even op adem komen’ geïnspireerd op de Psalmen werd omgezet naar een wandel dag -en schrijfboek Psalmen2GO. Een prachtig wandel dag- en schrijfboek met 15 Psalmen voor onderweg. Wat er mag zijn en gebruikt kan worden in elke tijd.

Christen

Deuren gingen open en er ontstond een weg om te gaan; 2GO. Niet alleen maar net als Henoch in vertrouwen op God. Dus vergeet niet omhoog te kijken als bergen verschijnen. Verwacht je hulp van de HEER in coronatijd, crisistijd, in elke tijd.

Ik sla mijn ogen op naar de bergen, van waar komt mijn hulp? Mijn hulp komt van de HEER die hemel en aarde gemaakt heeft. (PS.121:1 NBV)

Deel of like dit bericht