Op 21 september nam ik deel aan de inspiratieavond van de Tekenskoalle. Lees het hele verslag op
http://www.kultuerfilter.nl/kek/nieuws/op-onderzoek-uit

Cbs de Merlettes heeft de het openingsaanbod van Goboom aangenomen. De kinderen van groep 3, 4 en 5 gaan na de herfstvakantie “Op onderzoek uit” . Ze mogen gaan genieten van de ervaringen die ik ga opdoen bij de cursus welke door de tekenskoalle zal worden gegeven.

Citaat:
Inspirerend, motiverend en bevestigend. Dat vindt Marian van der Zwaag van de avond. Ze gaf creatieve lessen op de Prins Bernardschool in Kollum, maar runt vandaag de dag stichting GoBoom. Het doel van deze stichting is om volwassenen en kinderen zo sterk te laten staan als een boom. Creativiteit speelt daarbij een belangrijke rol: het helpt hen om hun eigen identiteit te ontdekken. ‘Heleen heeft mij op ideeën gebracht’, zegt Marian. ‘Bijvoorbeeld om kinderen hun eigen dagboek te laten schilderen en er iets bij te schrijven. Daarnaast vond ik het verhaal van Paul bevestigend. Als iets je raakt, ga je op onderzoek uit. En dan leer je nieuwe dingen.’